Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Genç İle Türk Tarihi Temalı: %100 Game Jam Gerçekleştirildi!

25.10.2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, VLMedia etkinlik ve Sense4Motion ürün sponsorluğunda Bilkent CYBERPARK, Başkent Üniversitesi, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) iş birliği ile 13-14-15 Ekim 2023 tarihlerinde Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nde 48 saat boyunca süren %100 Game Jam etkinliği gerçekleştirildi.

13 Ekim 2023, Cuma günü saat 13:00’te başlayan etkinlikte Bilkent CYBERPARK Girişimcilik, İş Birliği ve Teknoloji Transfer Müdürü Nihal Yazgan, Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) Müdürü Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman açılış konuşmalarını gerçekleştirirken; Havelsan Strateji Grup Lideri Erol Yücel ve APPS Teknoloji’nin Co-Founder ve CEO’su Erdem Lafçı sektörün önemini ve sektörle ilgili çalışmalarını anlatmışlardır. Konuşmalar sonrasında katılımcılara tema brifi açıklanmış ve 48 saat boyunca sürecek etkinlik başlatılmıştır. Etkinlik süresi boyunca katılımcılara etkinlikler ve mentorluk görüşmeleriyle oyun geliştirmelerine destek sağlanmıştır. VLMedia, Nowhere Studios, Labor Bilişim, Lotus Games, Giby Games, Ardin Müze, Bronix, Good Game Design Folks, Hengame Oyun Topluluğu gibi birçok ekosistem paydaşı, katılımcıların oyun geliştirmesine destek vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını coşkuyla kutlamak amacıyla 100 genç ile gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılardan Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihini, değerlerini ve mirasını ön plana çıkaracak tema çerçevesinde oyun geliştirmesi yapılarak toplamda 19 oyun sunumu yapılmıştır. Sunumları gerçekleştirilen ekiplerden ilk 10’u seçilmiş ve ilan edilmiştir.

Seçilen ekiplerle 25 Ekim 2023, Çarşamba günü Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nde “%100 Game Jam Ödül Töreni ve Oyun Lansmanı” gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Başkanı Ali Erkin, Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erdal Erel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır. Etkinlikte ekipler oyunlarını sergilerken jüri değerlendirmesi sonucunda seçilen ilk 3 ekibe de sırasıyla; Birincilik Ödülü olarak 25.000 TL ve Laptop, İkincilik Ödülü olarak 15.000 TL ve VR Gözlük, Üçüncülük Ödülü olarak 10.000 TL ve Tablet etkinlik ödülleri olarak takdim edilmiştir.

Kültürümüzü teknolojiyle ve yaratıcı teknoloji girişimcilerini küresel pazar ile buluşturmak için gerçekleştirilen ve 100 genç ile bir araya gelmemizi sağlayan %100 Game Jam etkinliğine destek olan tüm paydaş ve sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz.