BİGG MARKA Girişimcileri Yeni Döneme Hazır!

12.2.2024

Bilkent CYBERPARK’ın Uygulayıcı Kuruluş görevinde, MEF Üniversitesi, BilgeAdam ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi TTO iş birliğinde yürütmekte olduğu BİGG MARKA programı, 2024 yılında açılan yeni çağrı kapsamında dönemine 12 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen Bilgi Günü Etkinliği ile başladı.

TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Destek Programı (BİGG); girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürerek TÜBİTAK BİGG Fonu ile %3 hisse karşılığında 900.000 TL yatırım desteği olarak kuruluşa aktarılacaktır. 2024-1 çağrı döneminde Akıllı Ulaşım, Akıllı Üretim Sistemleri, Enerji ve Temiz Teknolojiler, İletişim ve Sayısal Dönüşüm, Sağlık ve İyi Yaşam ve Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme başlıklarında olan iş fikri başvuruları değerlendirmeye alındı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden başvurularını gerçekleştiren, Ar-Ge ve yenilik odaklı iş fikirleri olan girişimciler ön elemeyi geçmeyi hak kazanarak BİGG MARKA programında bir araya geldi!

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, teknoloji tabanlı iş fikirleriyle fark yaratacak girişimci adayları değerlendirmeye tabi tutulmuş ve başvurular arasından tematik alanlara uygun nitelikte, Ar-Ge ve yenilik odaklı olanlar seçilerek Bilgi Günü Etkinliği’ne davet edilmiştir. Etkinlikte, programın içinde yer alacak eğitim ve birebir mentorluk süreçleri hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapılarak program içeriği aktarılmıştır.

Girişimci adaylarının şirketleşme hayallerini gerçekleştirmesine olanak sağlayan BİGG MARKA’da, bugüne kadar 94 yeni firma 21.150 Milyon TL hibe alarak iş fikirlerini nitelikli bir iş planına dönüştürüp ticarileşebilir bir modelle girişimcilik ekosisteminde yer almıştır. Programda, temel girişimcilik eğitimleri, birebir mentorluklar, yatırımcı-girişimci buluşmaları, sektör lideri firmalarla teknoloji doğrulama ve müşteri görüşmesi seanslarıyla destek olunmaktadır.

Programda yer alacak tüm girişimcileri tebrik eder, başarılar dileriz.